Redactie

Prof. dr. J.B.L. HoektraProf. dr. J.B.L. HoektraJoost Hoekstra is als internist / scientific officer verbonden aan de Science CRO Julius Clinical te Zeist. Hij was 2001 tot 2014 als hoogleraar Algemene Inwendige Geneeskunde verbonden aan het AMC.
drijfveer
Dr. E.H. SernéDr. E.H. SernéErik Serné is internist-vasculair geneeskundige in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Tevens is hij bestuurslid van de Diabeteskamer en hoofdredacteur van het Tijdschrift voor Diabetologie.
drijfveer
Marielle Schroijen
Dr. M.A. SchroijenMarielle Schroijen is werkzaam als internist-endocrinoloog in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zowel in zorg als onderzoek bestaat er een speciale interesse in de erfelijke vormen van diabetes, zoals MODY.
drijfveer
Wanda Admiraal
Dr. W.M. AdmiraalWanda Admiraal is internist-endocrinoloog in het Dijklander Ziekenhuis. Zij heeft promotieonderzoek gedaan naar de etnische verschillen in de pathogenese van type 2-diabetes.
drijfveer
Dr. B.J. Potter van LoonDr. B.J. Potter van LoonBert Jan Potter van Loon is als internist-nefroloog verbonden aan het OLVG in Amsterdam. Namens de NIV was hij één van de auteurs van de Landelijke Transmurale Afspraak Diabetes mellitus type 2.
drijfveer
Rimke C. Vos, PhDRimke C. Vos, PhDRimke Vos is werkzaam als associate-professor en programma manager onderzoek bij de LUMC Campus Den Haag
drijfveer
Dr. N.M.J. HanssenDr. N.M.J. HanssenNordin Hanssen is internist endocrinoloog – vasculair geneeskundige in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Nordin is o.a. betrokken bij het onderzoek naar de rol van darmbacteriën bij diabetes type 1.
drijfveer