E-learning Evidence Based Practice

E-learning Evidence Based Practice
  • Deelname is gratis voor leden van V&VN Diabeteszorg
  • Geaccrediteerd voor 3 punten door de V&VN en het Verpleegkundig Specialisten Register

Deze E-learning gaat over ‘EBP’. De afkorting EBP staat voor ‘evidence-based practice’. Dit betekent dat als je werkt volgens de principes van EBP, dan is de zorg die jij in de praktijk levert gebaseerd op ‘evidence’. Oftewel, jouw zorg voor de patiënt kun jij onderbouwen met ‘kennis’. Deze kennis komt uit verschillende aanwijsbare bronnen, deze kennis is getoetst en deze kennis is betrouwbaar bevonden.  

Het belangrijkste doel van EBP is kwalitatief goede zorg te bieden en te kunnen blijven bieden in de toekomst. Met het volgen van deze module heb jij ervoor gekozen daaraan bij te dragen. Door het volgen van deze module EBP leer jij om nog beter om antwoord te geven op het ‘waarom’ van jouw dagelijkse zorg aan de patiënt. Op deze manier draag jij ook bij aan de verdere professionalisering van het verpleegkundig beroep. Je ontwikkelt jezelf en zet samen met je collega’s het verpleegkundig beroep nog beter op de kaart.

Auteur: Anita Faber, verpleegkundig consulent diabetes en onderzoeker (UMCG)

Aanmelden voor de e-learning

Ga naar www.diabeteszorgacademie.nl/inloggen en klik op ‘registreren’. Je wordt nu direct doorverwezen naar de registratiepagina van DOC-Access.nl. Vul hier jouw persoonlijke gegevens in en creëer een account. Als je een geldig BIG-nummer hebt ingevuld, wordt binnen een paar minuten jouw account gecontroleerd en automatisch geactiveerd. Je hebt nu toegang tot het besloten deel van de V&VN Diabeteszorg Academie en kunt de e-learning volgen!

 

Wellicht vindt u dit ook interessant

Plaats een reactie

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Wil je ook een bijdrage leveren aan Diabetesgeneeskunde?

Agenda